Zo voorkom je lichamelijke klachten op je werk

Heb jij een fulltime kantoorbaan en zit je op een dag vele uren achter elkaar? Je weet vast zelf ook wel dat dit heel slecht is voor je lichaam. De klachten die je hiervan krijgt gaan ook niet snel weg. Denk aan langdurige rug- en nekklachten. Daarom is het enorm belangrijk dat je dit voorkomt. Maar hoe kun je dit nou voorkomen? Je kan moeilijk je kantoorbaan opzeggen natuurlijk. In deze blog vertel ik je hier meer over. 

Waarom een goede houding belangrijk is

Wat enorm belangrijk is als je zoveel zit op een dag, is dat je dat in een goede houding doet. Lang zitten is al niet heel goed voor je, maar lang zitten in een verkeerde houding is al helemaal verschrikkelijk voor je lichaam. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt tegenwoordig ook wel gezegd. Een slechte houding op het werk wordt vaak veroorzaakt door slechte bureaustoelen en een bureaus die niet op de goede hoogte staan. Hierdoor zit je in een onnatuurlijke houding, waardoor je op den duur rug en nekklachten kan krijgen. Bovendien speelt een computerscherm vaak ook een rol in een slechte houding. Als deze te laag staat of als je het niet goed kan lezen, zit je vaak erg voorovergebogen, wat niet goed is voor je lichaam. 

Goede houding creëren

Hoe zorg je nou voor een goede houding als je aan het werk bent? Je kunt beginnen met het kijken naar je bureaustoel en bureau. Op deze plek zit je bijna de hele dag, dus je moet comfortabel en in een goede houding zitten. Kijk eens op Bureaustoel24, en je zult zien dat er enorm veel verschillende bureaustoelen zijn. Jij moet er dus eentje zien te vinden die past bij jouw lichaam en jou in een goede houding laat zitten. Hetzelfde geldt voor je bureau, deze moet niet te hoog en niet te laag staan. Tot slot moet je zorgen dat je computerscherm op ooghoogte staat en dat je alles goed kan lezen. 

Genoeg beweging

Zitten hoort nou eenmaal bij een kantoorbaan, maar dit betekent niet dat je geen beweging kunt krijgen. Zorg dat je op een werkdag regelmatig even opstaat en een rondje gaat lopen. Al is het maar een rondje naar het koffiezetapparaat, het is belangrijk dat je even rekt en strekt en wat beweging krijgt. Veel bedrijven hebben tegenwoordig ook een sportschool op hun kantoor. Als jij dit hebt, maak hier dan ook zeker gebruik van. Heb je dit niet? Zorg dan wel dat je buiten je werk om regelmatig sport. Zo hou jij je lichaam sterk en fit en zul je minder snel langdurige klachten oplopen. 

Geef een reactie