3 Tips voor als je verre reis gaat maken

Heb jij komend jaar een verre reis op de agenda staan? Dan ben jij vast al druk met alle voorbereidingen. Een goede voorbereiding is het halve werk, en zo geniet jij straks nog meer van je reis. Er zijn namelijk best een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een dergelijke reis gaat maken. In deze blog geef ik je een paar tips en bespreek ik een aantal zaken waar je tegen aan zou kunnen lopen.

De bestemming

Waar gaat jouw reis naar toe? Of je nou naar Peru, Kenia of Vietnam gaat, elke bestemming vergt een eigen voorbereiding. Doe altijd goed research naar je bestemming. Denk aan de volgende zaken:

  • Hoe is het weer op de plek van bestemming?
  • Tegen welke ziektes moet jij je inenten?
  • Moet je een visum of iets dergelijks aanvragen?

Neem contact op met een reisbureau of ambassade, zij kunnen je helpen met advies en informatie. het zou vervelend zijn als je voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo heeft een reisbureau me vorig jaar erg goed geholpen met de voorbereiding op mijn Rondreis Maleisië. Uiteindelijk was deze reis een groot succes en heb ik erg genoten!

Mee op reis

Wat neem jij allemaal mee op reis? Als je een verre reis maakt heb je andere dingen nodig dan als je een weekendje naar Londen of Parijs gaat. Ook hier is het handig om goed te researchen wat je allemaal nodig hebt. In sommige landen hebben ze andere stopcontacten, en daarom is het handig om naar deze landen een wereldstekker mee te nemen. En wat dacht je van een insectenspray of een hoofddeksel tegen de zon? Denk ook goed na over een verzekering. Misschien wil je op je bestemming wel raften, of een safari tour maken. Een goede verzekering kan dan geen kwaad, zowel voor jezelf als voor je spullen.

Hoe blijft je huis achter?

Als jij langere tijd van huis bent vormt je huis een makkelijke prooi voor inbrekers. Hou hier rekening mee en bedenk goed hoe je jouw huis achterlaat. Zorg voor een niet al te verlaten indruk, en vraag aan een buurman of kennis of die af en toe de post komt weghalen en je plantjes water wil geven. Nog handiger is als je iemand vindt die tijdelijk in jouw huis wil wonen. Wat dacht je van een onderhuurder? Misschien heb je wel iemand in je kenniskring die tijdelijk op jouw huis wil passen! Zo blijft jouw huis goed onderhouden en hou je inbrekers op afstand. Zo ga jij met een gerust hart op vakantie.

 

Motorverzekering berekenen: dat kan makkelijk!

Ik haat de administratie van mijn huishouden. Daar zal ik vast niet de enige in zijn. Toch heb ik ook wel gemerkt dat het me veel kan opleveren als ik er een paar keer per jaar eens goed de aandacht aan schenk. Slimme methodes, slimme sites en hier en daar de nodige besparingen kunnen je veel opleveren op den duur. Gelukkig wordt internet daar steeds meer een heel handig hulpmiddel in. Steeds meer sites helpen je de juiste keuzes te maken als het gaat om het berekenen van bijvoorbeeld premies, kosten en polissen. Toen mijn vriend na lang wikken en wegen een motor kocht, wisten we natuurlijk dat daarbij een goede verzekering hoorde. Maar ja, je hebt dus echt talloze verzekeringen in allerlei verschillende prijsklassen en met allerlei verschillende dekkingen. Je motorverzekering berekenen, eentje die echt bij jou past, kan veel tijd kosten. Tenzij je natuurlijk weet waar je moet zoeken.

Motorverzekering berekenen online

Gelukkig ken ik voor een motorverzekering berekenen de juiste weg op internet. Het is handig als een site alle verzekeringen voor je op een rijtje zet en samen met jou kijkt wat het beste is. Als deze site ook nog verstand van zaken heeft, is dat heel mooi meegenomen. Dat scheelt een hoop tijd en zinloze administratie. Eigenlijk is het best een uitdaging om achter die computer te duiken om een goede, maar ook goedkope verzekering af te sluiten. Ik houd wel van dat gepuzzel. Soms maakt dat de administratie gewoon leuk, zeker als je slaagt met wat euro’s voordeel. Vroeger moest je bij elke verzekering een offerte aanvragen en dan zat je thuis uren aan tafel met een rekenmachine en stapels papieren. Gelukkig gaat dat tegenwoordig dus een stuk makkelijker.

Zorgeloos op stap

Een motorverzekering berekenen bleek dus verrassend makkelijk en inmiddels is mijn vriend alweer een tijdje zorgeloos op pad met de motor. We gaan wel elk jaar even kijken of deze verzekering nog steeds passend is. Maar met al die handige hulpmiddelen op internet is dat niet meer zo’n klus. Ik vind de administratie nog steeds vervelend, hoor, maar sommige dingen zijn toch wel leuk om te doen. En nou ja, het moet nu eenmaal gebeuren. Fijn dat je dan op je computer de nodige hulp kan inschakelen. Het even goed uitzoeken heeft me bovendien al veel opgeleverd. Dus een paar keer per jaar trek ik er echt even wat tijd voor uit. Ga jij dat ook doen?

De allergaafste modetrends van 2019

Het is bijna 2020 (nog maar een paar daagjes) en ik vind het een goed moment om nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar. En dan specifiek de modetrends! De gaafste kleding, accessoires en verrassende comebacks die in 2019 in de winkels hingen, en waar we met z’n allen volop van hebben genoten (en nog steeds genieten). Ik ben ook benieuwd welke trends het zullen overleven in 2020. Laten we een kijkje nemen!

Athleisure

Samengesteld uit de woorden athletics en leisure, deze kledingstijl is de perfecte mix tussen vrijetijdskleding en sportieve kleding. Het combineert trainingspakken, sportbeha’s en andere makkelijk zittende kleding, met materialen van vrijetijdskleding en alledaagse dingen. Sommige mensen vinden het prachtig, andere mensen vinden het verschrikkelijk, maar je kan niet ontkennen dat het er is.

Jumpsuits

Dit is een persoonlijke favoriet van mij, en eentje die ik in 2019 (en ook al daarvoor) met open armen heb ontvangen. Er zijn een aantal redenen waarom jumpsuits zo populair zijn, en dat ook zullen blijven. Ten eerste zijn ze ontzettend divers. Je hebt hele simpele effen jumpsuits, jumpsuits met wilde prints, maar ook met bijvoorbeeld een cut-out in de rug of een ingebouwde riem om de taille. Je kan het zo gek niet bedenken. Ook zijn ze super makkelijk om aan en uit te doen (mits je zelf bij de rits kan) en je hebt meteen een hele outfit aan, en hoeft alleen nog maar na te denken over schoenen en accessoires. Ook zijn ze vintage-inspired, wat altijd een plus is.

Festivalkleding

Haal het volgende even voor de geest: een typische crowd bij een festival als Lowlands. Hoe zien ze eruit? Wat voor kleding hebben ze aan? Korte broeken? Bloemenkransen? Vestjes met franjes? Deze losse, hippie-achtige kledingstijl is overgewaaid naar buiten het festivalterrein, en neemt nu de modewereld over. Kralenkettingen, glitters op je wangen, harembroeken, interessante combinaties en laagjes zijn allemaal hip. Je kan er ook ontzettend creatief mee zijn, en het zit gegarandeerd lekker.

Typografie

Dit is een trend die er al langer is, maar afgelopen jaar heeft hij écht wind onder zijn vleugels gekregen. Ik heb het over typografie: tekst op kleding en accessoires. Dit kunnen simpele, subtiele teksten zijn, zoals “Loved” of “Girl”, maar ook activistische teksten, zoals “We Should All Be Feminists”. Deze boodschappen, te vinden op bijna alle kleding, accessoires en schoenen als je de juiste merken bekijkt, staan de drager ervan toe om zichzelf uit te drukken op een nog duidelijkere manier. Een goed voorbeeld van zulke kledingitems zijn die van My Brand, waarbij er expressieve woorden en icoontjes worden afgebeeld.

Deze trends zijn allemaal stuk voor stuk leuk en geven ons weer meer opties om onszelf uit te drukken via de kleding en accessoires die we dragen. Dus, trakteer jezelf in 2020 en shop 2019!