Hoe mijn perfecte zomer eruit ziet

Ondanks dat we het niet merken aan het weer, breekt de lente al bijna aan. Dit betekent voor mij dat ik allang aan het dromen ben over de zomer. Aangezien ik nog student ben, heb ik een lange zomervakantie van bijna twee maanden. Hier ga ik ook zeker weten volop van genieten. In deze blog deel ik mijn plannen voor de zomervakantie en vertel ik hoe ik optimaal ga genieten van deze twee maanden. 

Vakantieplannen

Bij de zomervakantie hoort natuurlijk een tripje naar het buitenland. Deze staat ook zeker al op de planning. Normaal ben ik iemand die het liefst zo ver mogelijk gaat, maar dit jaar blijf ik iets dichter bij huis. Volgend jaar ga ik namelijk op uitwisseling naar de Verenigde Staten, dus ik zal deze zomer iets meer moeten letten op mijn geld. Op dit moment ben ik met een aantal vriendinnen plannen aan het maken om een weekje naar Lissabon te gaan. Wij hebben van veel mensen gehoord dat dit een leuke bestemming is met zoveel culturele activiteiten als een leuk uitgaansgebied. Perfect voor een stedentripje met vriendinnen dus! Na mijn weekje Lissabon ga ik met mijn ouders naar een huisje in Spanje. Ik bof natuurlijk ontzettend dat ik nog met mijn ouders mee mag en ik heb hier ook enorm veel zin in. Ik woon op mezelf dus ik zie mijn ouders niet meer zo regelmatig als vroeger. Twee weekjes spanje is dus perfect om lekker bij te kletsen en tijd met elkaar door te brengen!

Genieten in eigen land

In totaal ben ik dus ongeveer drie weken op vakantie, wat al behoorlijk lang is. Toch heb ik dan nog flink wat vrije tijd over en die wil ik ook zeker goed besteden. Mijn favoriete bezigheid in de zomer is om lekker veel terrasjes te pakken en te genieten van de stad. Dit is misschien niet zo goed voor de portemonnee, dus ik zal het terras ook een aantal keer inruilen voor een picknick in het park, net zo lekker! Daarnaast geven mijn ouders elke zomer een groot tuinfeest voor vrienden en familie. Mijn vader haalt dan zijn favoriete Kamado BBQ weer uit de schuur en mijn moeder voorziet iedereen van lekkere cocktails. Dit is misschien wel een van mijn favoriete dingen in de zomer!

Frisse start voor volgend studiejaar

Naast dat ik de zomer optimaal wil gebruiken voor leuke dingen, zijn er helaas ook minder leuke dingen waar ik mijn tijd aan moet besteden. Door het jaar heen heb ik vaak maar weinig tijd voor klusjes zoals mijn kamer opruimen, dus ik probeer elke zomer een grote schoonmaak te doen in mijn kamer. Daarnaast vind ik het altijd belangrijk om mij vast een beetje in te lezen in het nieuwe collegejaar. Een planning maken, kijken welke boeken ik nodig heb, enzovoorts. Als ik hier wat tijd aan besteed in de zomervakantie, kan ik het nieuwe collegejaar goed voorbereid beginnen!

Geef een reactie