De essentials voor jouw zonvakantie

Heb jij binnenkort een tripje gepland staan om het slechte Nederlandse weer te ontsnappen? Of ben je alvast een zonvakantie aan het plannen voor in de zomer? Bij een vakantie plannen komen veel dingen kijken. Een van deze dingen is het nadenken over wat je allemaal mee moet nemen. In deze blog help ik jou een handje en vertel ik welke essentials je allemaal mee moet nemen voor een zonvakantie. 

De juiste kleding

Een van de belangrijkste en meest logische dingen die je in moet pakken, is natuurlijk kleding. Toch vind ik dit zelf misschien nog wel de lastigste. Want welke kledingstukken moet je nou meenemen? Bij een zonvakantie kun je er bijna altijd van uitgaan dat het mooi weer is. Het eerste wat je dus in je koffer moet stoppen, is badkleding. Je wilt uiteraard lekker kunnen genieten van dat mooie weer op het strand of aan het zwembad. Daarnaast is het belangrijk dat je veel luchtige kleding meeneemt. Denk aan korte broeken zoals een bermuda, een luchtige blouse en veel dunne t-shirts. Zelf haal ik mijn bermuda's en t-shirts altijd bij Babista, deze hebben een fijne stof en zijn niet te warm, zeker een aanrader. Tot slot kan het natuurlijk ook in warme landen een keertje afkoelen, bijvoorbeeld in de avonden. Neem dus genoeg laagjes mee voor als het even iets kouder is. 

Een duikbril en snorkel

Bijna elke zonbestemming heeft wel een mooie zee waarin je goed kunt snorkelen. Dit kun je dan natuurlijk niet missen als je hier bent. Vooral als je uit een land als Nederland komt, waar de zee vooral groen en troebel is, moet je je kans pakken als je in het buitenland bent. Een andere essential die je dus mee moet nemen op je zonvakantie is je duikbril en je snorkel. Deze kun je uiteraard ook huren op de bestemming, maar zelf vind ik het altijd fijner om mijn eigen spullen mee te nemen. Ik heb al vaak gehad dat mijn gehuurde spullen kapot waren of niet helemaal lekker zaten en hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Neem dus lekker je eigen snorkelspullen mee en geniet van de prachtige zee. 

Een camera

Het laatste voorwerp is iets dat mij altijd als een van de eerste dingen mijn koffer in gaat: Mijn camera. Tijdens vakanties kom je op zulke prachtige en bijzondere plekken, dat een camera eigenlijk onmisbaar is. Je wilt deze plekken en de herinneringen die erbij komen kijken kunnen vastleggen. Zelf vind ik het ook altijd erg leuk om een wegwerpcamera mee te nemen. Dit is misschien heel ouderwets, maar tegenwoordig kun je deze cameraatjes overal krijgen. En dit is enorm leuk, omdat je maar 1 kans hebt om de goede foto te maken. Bovendien ontwikkel je de foto’s vaak pas een aantal weken na je vakantie, dus dan is het altijd weer een verrassing om te zien wat je ook alweer gefotografeerd had.

Geef een reactie