Tips voor een lange afstandsrelatie

Heb jij je ware liefde ontmoet op vakantie en wonen jullie ver van elkaar vandaan? Of gaat je vriend of vriendin voor lange tijd weg, bijvoorbeeld in verband met een uitwisseling of andere reisplannen? Dit is vervelend, want een lange afstandsrelatie onderhouden is niet altijd makkelijk. Toch is het ook zeker niet onmogelijk. In deze blog deel ik uit mijn eigen ervaring tips om je relatie toch te laten werken, ook al zijn jullie ver van elkaar verwijderd. 

Vaak facetimen

Als je twintig jaar geleden in deze situatie had gezeten, was het een stuk vervelender geweest. Tegenwoordig zijn er namelijk zo ontzettend veel dingen mogelijk met de moderne technologie, waardoor je regelmatig met elkaar in contact kan zijn. Een belangrijke tip die ik dan ook wil meegeven, is om regelmatig te facetimen. Elkaar echt zien via het beeldscherm is toch anders dan whatsappen of bellen. Zo is “Uit het oog, uit het hart” helemaal niet meer van toepassing, want je kunt elkaar gewoon nog regelmatig zien. Het is belangrijk om elkaar regelmatig te spreken, omdat je dan weet wat er in elkaars leven gebeurt. En dit is essentieel om een lange afstandsrelatie te overleven. Een goede tip is om deze facetime gesprekken in te plannen, bijvoorbeeld elke week op een vaste dag en tijd. Zo houden jullie er allebei rekening mee en plannen jullie er omheen. Dan kan er nooit iets tussenkomen en spreken jullie elkaar op regelmatige basis. 

Laat zien dat je om elkaar geeft

Een andere belangrijke tip is om elkaar duidelijk te laten zien dat je om elkaar geeft. Natuurlijk moet je dit ten eerste vaak genoeg uitspreken, maar dat spreekt een beetje voor zich. Het is ook goed om af en toe kleine, lieve dingen voor elkaar te doen om de ander te laten zien dat je nog steeds van hem/haar houdt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld op valentijnsdag of verjaardagen. Stuur ze bijvoorbeeld een bosje bloemen met valentijnsdag of een gebakje op een verjaardag. Je hoeft slechts te googlen op ‘bloemen gratis bezorgen’ of ‘gebak online bestellen’ en binnen een paar klikken heb je het geregeld. Dit zijn super simpele dingen die nauwelijks tijd kosten, maar waardoor de ander zich wel gewaardeerd en geliefd voelt. 

Zoek elkaar eens in de zoveel tijd op

Tot slot kan ik als tip meegeven om elkaar zoveel mogelijk te zien. Dit is iets lastiger dan de vorige twee tips, onder andere in verband met tijd en geld. Als je partner bijvoorbeeld in Australië woont, kan je hem/haar niet elke maand op komen zoeken. Toch is het leuk om in ieder geval een aantal tripjes te plannen om elkaar te bezoeken. Dit is niet alleen super leuk, omdat je de ander dan weer ziet, maar dit helpt ook jullie relatie. Als je zoiets namelijk in de toekomst gepland hebt staan, hebben jullie allebei iets om naartoe te leven en het nog even vol te houden tot jullie elkaar weer in het echt zien.

Geef een reactie