Zo maak jij je tuin klaar voor de zomer

Hoewel er gister nog een heel klein beetje sneeuw gevallen is, droom ik allang over de warme zomerdagen. Ik kan niet wachten tot het weer warm genoeg is om op terrassen en in mijn eigen tuin te zitten. Al moet ik nog wel behoorlijk wat doen om mijn tuin klaar te maken voor de zomer. In deze blog deel ik wat ik allemaal ga doen om mijn tuin ‘summer-ready’ te maken en hopelijk kan ik zo mijn inspiratie en zomerkriebels overdragen!

Een schone lei

Eerlijk is eerlijk, ik heb mijn tuin in de winter een beetje verwaarloosd. Ik heb al niet zulke groene vingers, dus om in dit slechte weer de tuin in te gaan ging me net iets te ver. Dit betekent helaas wel dat het elk voorjaar hetzelfde riedeltje is: Onkruid wieden en schoonmaken. Als je in de zomer lekker in je tuin wilt zitten, wil je natuurlijk niet in een jungle van onkruid zitten. Bovendien is het ook wel fijn als je tuintje er een beetje schoon en netjes bij ligt. Ik zag in mijn weerapp dat het volgende week iets mooier weer wordt, dus dan ben ik van plan om mijn werkhandschoenen aan te trekken en mijn tuin eens een flinke opknapbeurt te geven. 

Comfortabele zitplekken

Als ik aan de zomer denk, zie ik mezelf al helemaal in een luie stoel zitten met een koude cocktail en een goed boek in de hand. Of ik denk aan een leuk tuinfeestje met al mijn familie en vrienden. Dit hoort wat mij betreft helemaal bij het zomerseizoen. Wat ik tot nu toe altijd heb gemist in mijn tuin, zijn goede zitplekken. Ik heb een aantal tuinstoelen in mijn tuin staan, maar die zijn allemaal niet heel comfortabel. Voor dit jaar heb ik al een heerlijke loungeset van Tuinmeubelland.nl op het oog die ik aan wil gaan schaffen. Bovendien ben ik van plan om regelmatig op Marktplaats te struinen om te kijken of ik mijn eigen luie ligstoel kan scoren voor een goed prijsje. 

De finishing touch

Zoals ik al zei, horen tuinfeestjes met vrienden en familie wat mij betreft bij de zomer. Zelf ben ik zeer ervaren in het geven van tuinfeestjes, dus hier kan ik zeker wat tips over geven. Om te beginnen heb je een goede barbecue nodig. Geen tuinfeestje is compleet zonder een barbecue. Daarnaast kun je nog andere dingen aanschaffen om je tuin extra gezellig te maken. Denk aan sfeerlampjes, leuke kussentjes om op te zitten en andere attributen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Geef een reactie