Tips voor hoortoesteldragers

Na het hoortoestel kopen zijn er nog veel zaken waar u rekening mee moet houden, want: Mensen met een hoortoestel hebben het niet altijd makkelijk. Vaak zijn er storingen, vallen ze uit of vergeet u het gehoorapparaat in te doen. Daarnaast zijn er nog vele vragen die dragers van een hoortoestel zich afvragen. Zo is het vaak onduidelijk of ze waterdicht zijn, hoe goed ze tegen de zon kunnen en of u er bepaalde activiteiten mee kunt ondernemen. Voor de dragers van een hoortoestel gaat er vaak een hele nieuwe wereld open, op het gebied van weer goed horen, maar ook op het gebied van omgaan met een nieuw apparaat. Daarom hebben wij voor deze mensen een lijstje met tips opgesteld die u zonder zorgen van deze nieuwe wereld laten genieten. 

Wanneer moet u het apparaat dragen

Het is altijd eigenlijk altijd van belang dat u het apparaat zo veel mogelijk draagt. Want het is niet alleen voor u vervelend wanneer u iemand niet verstaat, maar ook voor degene die aan het praten is. Er zijn natuurlijk wel een aantal uitzonderingen voor wanneer u het hoortoestel kunt dragen. Zo zijn eigenlijk alle hoortoestellen niet waterbestendig. Daarom is het van belang dat u het gehoorapparaat afdoet wanneer u gaat douchen of in bad gaat. Wanneer u buiten loopt en het regent is hoeft dit natuurlijk niet, zolang er maar niet teveel water op het apparaat terecht komt. Daarnaast is het ook handig om het apparaat af te doen wanneer u naar bed gaat. Dit komt omdat het apparaat eigenlijk alleen maar hinderlijk is in de nacht. Het kan ook nog eens zeer gaan doen wanneer u erop gaat liggen. 

Als u wilt gaan sporten met uw nieuwe hoortoestel, dan kan dit uiteraard wel! Pas alleen goed op dat het apparaat goed blijft zitten en maakt het goed schoon achteraf. 

Het onderhoud van uw toestel 

Tijdens de aankoop van het apparaat is er natuurlijk uitleg gegeven over hoe u het apparaat moet onderhouden. Houd u zich hier dan vooral ook aan. Dit verlengt de levensduur van het apparaat. Maak het dagelijks schoon en plan meteen ook onderhoudsmomenten waarop het apparaat grondig schoongemaakt kan worden. 

Bewaar alles op een goede plek 

Wanneer u gaat slapen, douchen of zwemmen is het van belang dat u alle spullen goed opbergt. U wilt natuurlijk niet het hoortoestel of de batterijen hiervan kwijt raken. Dat zou zonde zijn. Bedenk een vaste plek waar u hem altijd opbergt. 

Geef een reactie