Mijn kostbaarste bezit

Ik ben een eenvoudig man. Veel nodig in het leven heb ik niet. Op dit moment woon ik in een simpel appartementje in de stad en werk ik als een freelance schrijver en als barman, maar het is mijn droom om ooit in een boerderij in Drenthe te wonen. Ver weg van het moderne leven. Mijn eigen moestuintje onderhouden, een paar varkens die zoveel liefde krijgen dat ik het voor mezelf moreel kan rechtvaardigen om ze op een dag naar het slachthuis te brengen, en een hond. Hiermee is mijn leven compleet. Alhoewel, nu ik erover nadenk is dat niet helemaal eerlijk. Er is één ding uit de moderne wereld dat ik absoluut bij mij moet hebben in mijn boerderij in Drenthe.

Mijn kostbaarste bezit

Ik ben dan wel hopeloos verouderd in deze moderne wereld, maar ik kan niet zonder mijn macbook. Ik gebruik hem om muziek te luisteren, boeken te lezen, te tekenen en films te kijken. Zonder mijn macbook wordt het vreselijk saai in mijn boerderij in Drenthe. Je kunt nu eenmaal niet de hele dag de hond uitlaten in het bos. Ook in mijn huidige appartementje in de stad staat mijn macbook eigenlijk altijd aan als ik thuisben. De verrassing was dan ook erg onaangenaam toen hij op een dag plots niet meer aanging. Met angst en beven bracht ik hem voor reparatie naar PC Hulp Nederland, want ik heb geen geld voor een nieuwe. Het viel echter reuze mee. Nadat de macbook batterij vervangen was, stond hij diezelfde dag alweer geruststellend te zoemen in mijn appartementje.

Een ouderwets man

Door deze anekdote lijkt het wellicht alsof ik mijn eerdere ode aan het eenvoudige leven geheel ongeloofwaardig maak. Dat is echter niet zo. Muziek luisteren, boeken lezen, films kijken en tekenen. Alles wat ik op mijn macbook doe, deden mensen honderd jaar geleden ook al. Het zijn stuk voor stuk eenvoudige activiteiten waar mensen als ik een heel leven mee kunnen vullen. Dat ze in de 21ste eeuw samenkomen in een ultra-gecompliceerd apparaat als mijn macbook, doet daar niets aan af. Vandaar dat ik volhard in al mijn claims. Voor mij geen tripjes naar de Machu Pichu of een spelcomputer met de nieuwste games. Ik geniet het meest van een eenvoudig leven zoals de mensen honderd jaar geleden in Drenthe leefden. Net als hen heb ik genoeg aan de stilte van het platteland. Buiten het geruststellende gezoem van mijn macbook dan.

Geef een reactie