Leuke vakantiebestemmingen in Europa

Door de huidige situatie omtrent COVID-19 zijn veel vakantiebestemmingen helaas niet meer mogelijk. Vakanties buiten Europa, op een paar uitzonderingen na, zitten er voorlopig helaas niet in. In Europa zijn er gelukkig nog wel een aantal vakantiebestemmingen waar naartoe gereisd kan worden. Bovendien zal Europa waarschijnlijk weer als eerste opengaan. In deze blog deel ik daarom een aantal leuke vakantiebestemmingen in Europa, zodat u vast kunt dromen over uw volgende reisje!

Italië

Met dit sombere herfstweer droomt u natuurlijk het liefst van een lekkere zonvakantie. En geen beter land om de zon op te zoeken dan Italië! Italië is een heel fijn vakantieland, omdat het heel divers is wat betreft landschap. Zo kunt u bijvoorbeeld in Italië een heerlijke campingvakantie plannen in een mooi natuurgebied of in de bergen. Ook kunt u kiezen voor een gezellige camping zoals Camping Union Lido vlakbij Venetië. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om een stedentrip te doen in de prachtige steden zoals Milaan, Rome en Florence. Tot slot heeft u ook de eindeloze kustplaatsen waar u heerlijk kan ontspannen. De mogelijkheden zijn eindeloos en Italië heeft voor ieder wat wils. En bovendien is de Italiaanse keuken natuurlijk ook een bezoekje aan Italië waard met zijn heerlijke pasta’s en pizza’s. 

Scandinavië

Scandinavië is een gebied waar niet elke Nederlander aan denkt als ze denken aan vakantie. En dit is heel jammer, want Scandinavië is prachtig. Ten eerste zijn er natuurlijk de leuke hoofdsteden zoals Oslo en Kopenhagen die enorm leuke bestemmingen zijn voor stedentrips. Ten tweede zijn er natuurlijk alle prachtige natuurgebieden waar je lekker kan kamperen, wandelen en genieten van de natuur. Zo hoeft u in Zweden niet perse op een camping te gaan staan, maar kun je gewoon overal in de natuur je tentje opzetten. Als u dus even helemaal tot rust wil komen in de natuur, dan is dit een geweldige vakantiebestemming voor u.

Griekenland

Tot slot is Griekenland een laatste vakantiebestemming in Europa die erg geschikt is voor een lekker weekje weg. Dit is vooral een goede vakantiebestemming als u houdt van lekker luieren aan het strand en slenteren door mooie dorpjes. U kunt kiezen voor een vakantie op het vasteland in bijvoorbeeld Athene of u kunt heerlijk relaxen op een Grieks eiland zoals Zakynthos of Mykanos. Ook voor een campingvakantie kunt u terecht in Griekenland, maar een luxe hotelletje aan de kust is ook zeker een aanrader.

Geef een reactie