Hét moment om jezelf iets te gunnen

Net nu het zonnetje eindelijk weer volop aan het schijnen is, moeten wij met zijn allen thuis blijven. Je hebt zin om naar buiten te gaan, een terrasje te pakken, een wandeling op het strand te maken. Maar helaas, dat kunnen we nu allemaal niet doen. Het is in het belang van ons allemaal dat we ons houden aan de maatregelen die de overheid afgekondigd heeft. Voorlopig zien we de cijfers nog steeds toenemen, dus voorlopig is er nog geen verandering te verwachten in de mate van onze bewegingsvrijheid. Omdat het belangrijk is dat we het nog even vol blijven houden, is het goed om op zoek te gaan naar activiteiten die ons even doen vergeten dat we op dit moment even beperkt zijn in onze mogelijkheden. In deze blog geef ik twee tips hiervoor, omdat dit een periode bij uitstek is, waarin het belangrijk is elkaar te helpen.

Tip 1: Lees een boek

Oké, als je niet van lezen houdt, kan je deze tip uiteraard overslaan. Maar er zijn heel veel mensen die het wel degelijk fijn vinden om te lezen, maar daar pas de rust voor voelen als ze met vakantie zijn. Hoewel de meesten van ons nu niet op kantoor zitten maar thuis, is het toch geen vakantie. De kinderen moeten schoolwerk doen en de meeste mensen werken zover dat kan vanuit huis. Omdat het nogal veel kan zijn om continu bij elkaar in huis te zijn en ook om niet aan de lopende band bezig te zijn met het nieuws over het coronavirus, is het van belang soms even afstand te kunnen nemen. Zoek een rustig en relaxt plekje op in huis, doe als dat nodig is oordoppen in en laat je meevoeren in een verhaal. Op een gegeven moment word je namelijk ook een beetje gaar van tv, series en films kijken. Juist in stilte je aandacht op iets heel anders kunnen richten, is dan een fijne afwisseling. Een boek kan je naar andere plekken, tijden en gedachten voeren, wat nu erg welkom is! Pak dus dat ene boek uit de kast dat je nog altijd graag wilde lezen of bestel een boek waar je erg nieuwsgierig naar bent en geniet!

Tip 2: Koop een hot tub

Jazeker, een hot tub. Misschien een investering, maar dit is ook wel het moment bij uitstek om jezelf en je gezin iets te gunnen. Iets om van te genieten en de dagelijkse realiteit door los te kunnen laten. Hoe kan je dat beter doen dan met hot tub? Je kan je er even mee in Scandinavië wanen, het geeft jou en je geliefde ontspanning en je kinderen volop waterpret. Zelfs als het zonnetje weg is en het nog fris buiten is, kunnen jullie lekker warm badderen en tegelijkertijd een frisse neus opdoen omdat jullie buiten zijn. Je kan er ook accessoires bij bestellen, zoals fijne nekkussens. En het mooie is, je hebt er het hele jaar door plezier van. Hot tubs zijn binnen een mum van tijd gevuld met water, snel warm en je krijgt ze ook weer snel leeg en schoon. Aangezien we niet weten hoe lang de maatregelen nog van kracht zullen zijn, is het ideaal dat je eindeloos van een hot tub kan blijven genieten. Ik wed dat je al ontspant bij het idee!

Geef een reactie