Het mobiele abonnement kiezen wat bij jou past

Tegenwoordig is het allemaal een grote chaos geworden. Er zijn tientallen providers van mobiele abonnementen en daarnaast ook nog eens honderden verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Maar welke is dan de juiste voor jou? Hieronder geven we een aantal tips over hoe je het beste abonnement kunt uitkiezen die voldoet aan jouw wensen. Want het is tenslotte zonde om een abonnement te kiezen wat uiteindelijk te duur en te veel is, waardoor je maandelijks veel belminuten, sms’jes en MB’s overhoudt. 

Een sim only abonnement of inclusief toestel

Dit is een van de eerste keuze waar je voor komt te staan. Ga je voor een abonnement inclusief toestel of koopt u liever een los toestel en gaat u voor een sim only abonnement, waarbij u alleen betaalt voor de simkaart. Het voordeel van een sim only abonnement is dat het vaak maandelijks opzegbaar is en daarnaast ook nog eens minder kost per maand. Echter is het aanschaffen van een los toestel wel een groot bedrag wat in één keer betaalt moet worden. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel van een mobiel abonnement met toestel. De toestelkosten zijn namelijk maandelijks berekend in de abonnementskosten.

Wat is jouw verbruik?

De tweede tip is om goed te kijken naar het gemiddeld gebruik van jezelf per maand. Ben je veel op internet bezig? Ga dan voor een bundel met veel MB’s. Toch liever een hoog aantal belminuten? Kies voor een bundel met onbeperkt bellen. Door te kijken naar het gemiddeld gebruik per maand, kun je beter inschatten hoe jouw volgende abonnement eruit moet komen te zien. 

De voorwaarden

Vaak met sim only abonnementen heeft u de mogelijkheid om het eerder op te zeggen, in tegendeel tot abonnementen met een toestel inbegrepen. Bij deze abonnementen is het vaak pas mogelijk om hem af te zeggen na twee jaar. Hierdoor zit u twee jaar aan maandelijkse lasten vast. 

Ga opzoek naar een provider met een goede deal

Ga opzoek naar een provider waarbij je bijvoorbeeld familiekorting kunt krijgen, of een abonnement waarbij telefoon en internet voor het huishouden bij inbegrepen zit. Ook voor zakelijke abonnementen zijn er vaak goede deals te vinden. Het is even zoeken maar een goede tip is zeker om een telefoon abonnement vergelijken met een andere providers. 

Ieder persoon heeft zijn eigen unieke wensen en er is altijd wel een specifiek abonnement samen te stellen die daaraan voldoet. Kies vooral niet te snel en vergelijk meerdere providers met elkaar voor het afsluiten van een abonnement. 

Geef een reactie