Zo kies je de juiste planten voor je tuin  

Een tuin is eigenlijk geen tuin zonder planten en struiken. In iedere tuin hoort gewoon een beetje groen thuis. Hoeveel groen er in uw tuin thuishoort hangt echter wel van een aantal dingen af. Uiteraard ligt het aan uw wensen hoeveel groen er zich in de tuin moet bevinden. We zien dat mensen met groene vingers een veel groenere tuin hebben dan mensen zonder groene vingers en dat is natuurlijk ook helemaal niet zo vreemd. Mensen met groene vingers vinden het gewoon leuk om in de tuin bezig te zien. Maar of je nu wel of geen groene vingers hebt, er zijn bestaat voor iedereen een plant of een struik die aan uw wensen voldoet.

Ga op onderzoek uit en maak een indeling

Er bestaan zoveel struiken en planten dat men vaak maar van de helft of zelfs maar van een kwart van het bestaan afweten. Koop daarom niet meteen de eerste en beste plant die je ziet of die bij je opkomt maar ga op onderzoek bij. Kijk in verschillende tuincatalogus of op verschillende plantensite wat de markt allemaal te bieden heeft. Kijk daarnaast ook meteen even naar het onderhoud en de ruimte die deze plant nodig heeft zodat je, je daar meteen op voor kan bereiden. Heb je eenmaal een aantal passen planten gevonden? Dan is het tijd om een indeling te maken. Deze indeling hoeft natuurlijk niet helemaal precies of perfect te zijn. Een grove schets volstaat in de meeste gevallen al. Door een indeling te maken kan je snel en overzichtelijk aan de slag en weet je precies wat waar moet.

Koop een gezonde plant

Het lijkt misschien voor de hand liggend maar veel mensen gaan hierbij de fout in. We zien een mooie plant die aan onze wensen voldoet en besluiten hem meteen te kopen zonder echt even goed gekeken te hebben. Het resultaat? Een plant die niet wil bloeien of de eerste winter al niet doorkomt. Let er op dat de plant een natuurlijke vorm heeft en geen gele of ander kleur blad. Een blad van een plant hoort ten alle tijden groen te zijn. Kijk daarnaast ook naar vertakkingen. Zitten bij een plant de bloemen nog in de kop terwijl alle ander al in bloei staan? Dan kan het zomaar zijn dat deze niet meer gaat bloeien. Probeer ook deze te vermijden. Daarnaast is het ook goed om te weten dat sommige planten behoorlijk snel kunnen groeien. De Hedera Hibernica is er zo eentje. Heb je deze goed gepland? Dan groeit hij als kool. Probeer hem daarom zo klein mogelijk aan te schaffen zodat je jezelf een hoop werk bespaart. Dit geldt overigens ook voor een klimop bijvoorbeeld.

Geef een antwoord