Het leuke en het zware werk

We zijn een nieuw hoofdstuk begonnen. Het verbouwen van ons huis. We wonen in een prachtig huis aan de grachten van Leiden. Voor ons huis ligt een sloep waar we bijna elk weekend wel mee varen. Elk weekend kregen we dan ook opmerkingen van onze vrienden dat we echt wat moeten veranderen aan ons huis. Eigenlijk waren we het er wel mee eens. Het huis heeft hier en daar een likje verf nodig.

De veranderingen

Mijn vriend Rik heeft alle voorbereidingen al gedaan. Maar wat gaan we nou eigenlijk allemaal aanpakken? Één ding is zeker. Wij gaan niet op vakantie dit jaar.

Er gaat een hele hoop gebeuren. Als eerst pakken we de keuken aan. Er komen nieuwe kastjes in en het blad gaat ook veranderd worden. Daarnaast wordt er een hele nieuwe vloer gelegd, een visgraat vloer. Helemaal hot nu!

Rik heeft voornamelijk de taken van keuze voor meubels aan mij overgelaten. We hebben dit jaar ook een nieuwe TV gekocht met een splinternieuwe TV beugel in een mat zwarte kleur. Hierbij wil ik een wit tapijt. Wit? Ja, een witte. Ik kreeg gemengde gevoelens bij deze keuze, maar ik wist zeker dat het leuk ging staan.
Ik wilde nog even discussiëren over welke stijl we dan gingen toepassen maar Rik vond het allemaal wel best. Ik heb gekozen voor de Industriële look.

Industrieel interieur

Wat houdt een industrieel interieur nou eigenlijk in? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
De industriële stijl is veel staal en hout. Je hangt een grote plafondlamp van een oud-fabriek boven de eettafel. Ik heb gekozen voor een houten, ronde eettafel met dikke, zwarte stalen poten. De stoelen die daar bij horen zijn van leer. Mij leek het leuk om een beetje met kleuren te variëren, dus er komen cognac kleurige, zwarte en grijze leren stoelen.

De woonkamer voorziet verder van een leren cognac kleurige bank met dus dat hele gave witte tapijt! Een strakke groene muur gaan we verven. Dit gaat heel goed bij elkaar passen. Omdat ik heel erg van dons en wol houd, komen er wollen dekentjes op de bank en in de stoel naast de bank ligt een schapenvel.

Het huis begint al ergens op te lijken. Over drie maanden moet het af zijn, want dan hebben we onze housewarming gepland staan. De reden van de hele verbouwing komt natuurlijk door onze vrienden. Ik vind het wel belangrijk dat zij dit goedkeuren. Ik heb er veel vertrouwen in.

Geef een reactie