Een nieuwe look voor jouw woning

Door de corona-crisis wordt er steeds meer tijd thuis besteed. Hierdoor kan je woning je gaan vervelen en zodoende zullen veel mensen renovaties willen gaan uitvoeren. Echter kunnen renovaties vrij veel geld kosten. Zodoende kan het voor veel mensen beter zijn om met kleine aanpassingen je woning een nieuwe loos te geven. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw woning door kleine veranderingen een hele nieuwe look te geven.

Lampen

Lampen zijn een van die zaken die een hele belangrijke factor spelen in je woning. Niet zozeer door het uiterlijk van de lamp, maar des te meer wat voor licht de lamp geeft. Een led lamp geeft veel licht, maar kan ook een kille sfeer geven. Probeer zodoende goed te bedenken wat voor licht je in een bepaalde kamer nodig hebt en wat voor sfeer dit licht aan die kamer kan geven. Om de mogelijkheden divers te houden is het fijn om lampen te hebben die gedimd kunnen worden. Mensen zijn vaak bang dat dit ingebouwd moet worden, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Lampen opzicht bevatten vaak de mogelijkheid om met een knopje gedimd te worden. Maar ook bestaan er steeds meer slimme peertjes (light bulb) die via een app gedimd kunnen worden.

De tuin

Ook de tuin is een belangrijke factor waar aan geërgerd kan worden. Is er onkruid? Probeer dit dan weg te halen. Maak je tuin een plek waar je graag tijd besteed en van de omgeving kan genieten. Zet bijvoorbeeld voor de zomer een ligstoel en/of een parasol neer. Voor de winter kan je leuke vogelvoerbakjes ophangen. Ook kan het handig zijn om led tuinverlichting aan te brengen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld kijken op bedled.nl.

Kleurgebruik

Ook de kleuren die je in een kamer hebt aangebracht, maken een grote impact op de look van die kamer. Lichte kleuren, zoals wit en crème, geven een kamer het gevoel van ruimte. Zwart heeft een tegengesteld effect. Ook het verven van slechts 1 muur van de kamer kan een grote impact hebben op die kamer. Maar er zou ook ervoor gekozen kunnen worden om een enkele muur te behangen en de andere muren in een bijpassende kleur te verven. Verven wordt door veel mensen als vervelend ervaren en is zeker niet de enige manier of een verandering qua kleur in de kamer aan te brengen. Dit kan ook gedaan worden door de kleur van de kussens, het tapijt of van de gordijnen te veranderen.

Geef een reactie