De voor- en nadelen van een elektrische fiets

Ben je aan het twijfelen of een elektrische fiets bij jou past? Tegenwoordig zie je steeds meer elektrische fietsen. Mensen gaan ermee naar hun werk, naar school of naar de stad. Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een elektrische fiets? In dit blog zet ik ze op een rijtje.

Lange afstanden

Een groot voordeel van een elektrische fiets is dat je er gemakkelijk lange afstanden mee kunt afleggen. Dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld ’s ochtends naar je werk moet en niet helemaal bezweet wilt aankomen. Met een elektrische fiets hoef je niet veel kracht te zetten om snel te zijn. Je trapt licht en de elektromotor geeft extra kracht om vaart te maken. Zo ben je snel en zonder vermoeid te raken op je bestemming. Ben je van plan om lange afstanden te gaan fietsen? Zorg er dan voor dat de elektrische fiets een goede accu heeft. Wanneer deze namelijk op is tijdens je fietstocht, moet je zonder elektrische ondersteuning verder fietsen. Dat is zwaarder dan bij een gewone fiets, omdat de elektrische fiets veel zwaarder is.

Comfortabel

Elektrische fietsen zijn erg comfortabel. De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat je met gemak een heuvel op fietst of met tegenwind vaart kunt maken. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen te koop met verschillende functies. Sommige fietsen hebben een bagagedrager voorop, zodat je er een mand of krat op kunt monteren. Je kunt ook kiezen voor een Elektrische bakfiets. Met deze fietsen kun je gemakkelijk kinderen of boodschappen vervoeren op een veilige manier. Om het nog makkelijker te maken hebben sommige elektrische bakfietsen een deurtje om in te stappen en zijn er accessoires te koop (zoals kussentjes) om nóg comfortabeler te zitten. Een elektrische bakfiets is helemaal hip en een must have voor ouders met jonge kinderen!

Milieuvriendelijk

Ook niet onbelangrijk: elektrische fietsen zijn enorm milieuvriendelijk. Dat maakt de fiets ook zo ontzettend hip en populair! In tegenstelling tot een brommer, motor of auto stoten ze namelijk geen CO2 uit en dat is goed voor het milieu. Daarnaast kan de accu van een elektrische fiets in de meeste gevallen worden gerecycled. Zo voorkom je verspilling. Daar tegenover staat dat de fietsen relatief duurder zijn dan gewone fietsen. Aan de andere kant kun je dat ook als een investering zien! Wanneer je namelijk een elektrische fiets hebt, neem je waarschijnlijk minder vaak de auto. Dat scheelt je uiteindelijk weer geld.

Geef een reactie