Een auto leasen kan een goede optie zijn

Wanneer je geen geld vrij hebt om een nieuwe auto te kopen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Maar het gevaar met een tweedehands auto blijft dat je niet zeker weet of het onderhoud goed en op tijd is uitgevoerd, of er een schade mee is gereden en welke verborgen gebreken er zijn. Dat kan je uiteindelijk nog duur komen te staan. Met een nieuwe auto weet je dat dat allemaal wel goed zit. En dus kan het slim om te kiezen voor auto leasen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waardoor de kans groot is dat er een constructie is die bij jou past.

Een auto leasen kan op verschillende manieren

Een van de meest onbekende manieren is financial lease. In deze leasevorm is de auto direct van jou. Je leent in feite het bedrag en draagt verder zelf alle kosten voor onderhoud, verzekering etc. Dit is significant anders dan een reguliere lease-constructie. In dat geval zit alles in bij het leasebedrag. Het voordeel van financial lease is dat de auto aan het eind van de looptijd echt van jou is. Je betaalt evengoed een vast bedrag per maand, dus ook in geval van financial lease is het overzicht duidelijk.

Kun je altijd een leaseauto rijden?

In veruit de meeste gevallen bestaat de mogelijkheid om een auto te leasen. Ook wanneer je (een verleden met) schulden hebt. Iedere aanvraag wordt individueel bekeken en beoordeeld. En dat pakt in de meeste gevallen goed uit. Want ook als ZZP-er heb je soms gewoon een auto nodig. Maar kan het lastig zijn om een overzicht van inkomsten van het afgelopen jaar te overleggen. In die gevallen kun je eens informeren naar financial lease. Zo rij je een bedrijfsauto voor een vast bedrag per maand en kun je de BTW gewoon wegschrijven.

Bij leaseauto's denk je aan de duurste auto's

Tenminste, ik wel. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Hou er rekening mee dat hoe hoger de waarde van de leaseauto is, hoe hoger het maandbedrag zal zijn. Het is daarom verstandig om je goed te laten voorlichten over de mogelijkheden. Een dikke auto rijden is natuurlijk de droom van bijna iedereen, maar je moet het wel kunnen betalen!

Je kunt behalve voor financial lease ook kiezen voor operational lease of private lease. Bij de laatste twee leasevormen betaal je een all-in vast bedrag per maand. Je betaalt dan alleen je brandstof nog extra. Dit zorgt voor een goed overzicht in je financiën.

Geef een reactie