Wat doe je met extra ruimte in huis?

Sommige mensen hebben huizen die niet groter lijken dan een bezemkast maar anderen zitten met de luxe van ‘te veel’ ruimte. Lege ruimtes in huis kunnen heel vervreemdend aanvoelen. Wat doe je met die extra kamer? In deze blog vertel ik je een paar verschillende opties die je kunt overwegen om die kamer een bestemming te geven. Lees je mee?

De ultieme opslag

Die kamer is heel goed te gebruiken als opslagplaats voor rommel waar je nog niet van af wilt maar waar je ook in huis niet echt plek voor hebt. Het is de ideale plek voor de spullen die je niet iedere dag gebruikt of die de esthetische waarde van je huis naar beneden brengt. Wellicht doe je dit al en is dit natuurlijk ontstaan na de verhuizing. Dan is het wellicht een idee om de boel een beetje op te ruimen en te organiseren zodat het geen rommelhok wordt maar een kamer met een opslagfunctie, klinkt toch netter.

Plek voor plezier

Een extra kamer is ook goed te gebruiken als kamer voor al je technologische plezier. Een kamer helemaal gewijd aan videogames en het kijken van films. Heel handig want als we eerlijk zijn, zijn televisies niet heel mooi om tegenaan te kijken. Zo ontdoe je het woonkamer aanzicht hiervan en verplaats je het naar een eigen kamer. Heel handig, het geluid kan ook nog omhoog maar niet iedereen hoeft mee te luisteren. Je doet gewoon de deur dicht!

Rustige werkruimte

In tijden als deze is het niet raar om te kiezen voor een kantoorruimte thuis. Met een mooi hoekbureau transformeer je een kamer, hoe klein ook, in een prachtig thuiskantoor. Je doet de deur dicht en bent meteen afgesloten van het rumoer in huis. Aan het einde van de dag doe je hetzelfde maar dan andersom: deur dicht en je laat werk achter in die specifieke kamer. Zo houd je zelfs in gekke tijden als deze werk en privé gescheiden.

Het hobby hok

Als laatste is een kamer voor je hobby’s nog een goede overweging. Bijvoorbeeld als je graag schildert, is dit de uitgelezen kamer voor opslag van je spullen maar ook om de vaardigheid uit te oefenen. Maar je kan ook eindelijk je sportschool abonnement opzeggen en thuis aan het trainen gaan, je sporttoestellen staan niet in de weg in die extra kamer.

Ideeën zat dus, weet jij al wat jij met de extra ruimte gaat doen?

Geef een reactie