3 Tips voor als je verre reis gaat maken

Heb jij komend jaar een verre reis op de agenda staan? Dan ben jij vast al druk met alle voorbereidingen. Een goede voorbereiding is het halve werk, en zo geniet jij straks nog meer van je reis. Er zijn namelijk best een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een dergelijke reis gaat maken. In deze blog geef ik je een paar tips en bespreek ik een aantal zaken waar je tegen aan zou kunnen lopen.

De bestemming

Waar gaat jouw reis naar toe? Of je nou naar Peru, Kenia of Vietnam gaat, elke bestemming vergt een eigen voorbereiding. Doe altijd goed research naar je bestemming. Denk aan de volgende zaken:

  • Hoe is het weer op de plek van bestemming?
  • Tegen welke ziektes moet jij je inenten?
  • Moet je een visum of iets dergelijks aanvragen?

Neem contact op met een reisbureau of ambassade, zij kunnen je helpen met advies en informatie. het zou vervelend zijn als je voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo heeft een reisbureau me vorig jaar erg goed geholpen met de voorbereiding op mijn Rondreis Maleisië. Uiteindelijk was deze reis een groot succes en heb ik erg genoten!

Mee op reis

Wat neem jij allemaal mee op reis? Als je een verre reis maakt heb je andere dingen nodig dan als je een weekendje naar Londen of Parijs gaat. Ook hier is het handig om goed te researchen wat je allemaal nodig hebt. In sommige landen hebben ze andere stopcontacten, en daarom is het handig om naar deze landen een wereldstekker mee te nemen. En wat dacht je van een insectenspray of een hoofddeksel tegen de zon? Denk ook goed na over een verzekering. Misschien wil je op je bestemming wel raften, of een safari tour maken. Een goede verzekering kan dan geen kwaad, zowel voor jezelf als voor je spullen.

Hoe blijft je huis achter?

Als jij langere tijd van huis bent vormt je huis een makkelijke prooi voor inbrekers. Hou hier rekening mee en bedenk goed hoe je jouw huis achterlaat. Zorg voor een niet al te verlaten indruk, en vraag aan een buurman of kennis of die af en toe de post komt weghalen en je plantjes water wil geven. Nog handiger is als je iemand vindt die tijdelijk in jouw huis wil wonen. Wat dacht je van een onderhuurder? Misschien heb je wel iemand in je kenniskring die tijdelijk op jouw huis wil passen! Zo blijft jouw huis goed onderhouden en hou je inbrekers op afstand. Zo ga jij met een gerust hart op vakantie.

 

Geef een reactie