Online bestellen of toch liever in de winkel kopen?

Waar ben jij het meest fan van? Producten online bestellen of kopen in fysieke winkels? Wij denken dat het per product heel erg verschilt wat je het beste kan doen. Ga je voor de snelle boodschap voor het eten van vanavond of ben je opzoek naar een origineel cadeau online die je ’s avonds laat nog even besteld? Er spelen zo een aantal factoren mee die ervoor zorgen dat men tegenwoordig sneller online wat betstelt of juist nog naar de traditionele winkel gaan. In dit artikelen geven we je een aantal voorbeelden van producten en misschien wel wat inspiratie.

Eten voor in huis of als cadeautje

Eten wordt veelal nog in de supermarkt gehaald. Toch vindt er een grote verplaatsing plaats van fysiek (offline) naar online. Bestaande supermarktketens gaan naast hun fysieke winkels ook boodschappen bezorgen die online zijn besteld. Zo kan je je wekelijkse boodschappen gemakkelijk aanvinken en in je winkelmandje doen, vervolgens kies je jouw bezorgmoment en voilà, je eten is in huis. Daarnaast kan je tegenwoordig ook eten als cadeautjes bestellen. Denk bijvoorbeeld aan chocolade. Chocolade bestellen online heeft een aantal voordelen. Vaak kan je kiezen uit leuke pakketjes met originele chocola, die je in de supermarkt niet zo 123 vindt. Dit is dus uitermate geschikt voor een cadeautje. Chocolade bezorgen is ook nog is heel handig, je hoeft zo niet je huis uit.

Bouwspullen, waar koop je die?

Wanneer je gaat klussen heb je vaak bepaald bouwmateriaal nodig. Voorheen werd dit meestal in de bouwmarkt gehaal. Tegenwoordig kan je ook bij de bouwmarkt (of een andere webshop) bouwmaterialen bestellen. Vaak is het nog te zien dat men nog wel steeds fysiek naar de bouwmarkt gaat, maar dat wanneer ze een bepaald product hebben gekocht en ze hebben hier meer van nodig, dan besteld men het vaak weer online. Bij bouwmaterialen is het toch wel fijn om te weten wat je koopt. Dit wil je even zien en bekijken. Daarnaast kan je in bouwmarkten ook vaak je materialen op maat laten zagen, dit scheelt enorm veel werk thuis en daardoor ben je sneller klaar. Afhankelijk van het gereedschap dat je zelf hebt, wordt het meestal op millimeter nauwkeurig gezaagd.

Muziek

Muziek is tegenwoordig niet persé meer te koop in de fysieke winkels. Dit was voorheen wel altijd het geval. Me kocht een CD om thuis of in de auto te luisteren. Tegenwoordig hoef je meestal niet meer muziek apart te bestellen. Je hebt/neemt een streaming abonnement en je bent klaar om allerlei muziek te streamen.

Geef een antwoord