Nooit te vroeg voor sinterklaasgeschenken en kerstattenties

De maand December staat nog niet echt voor de deur, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je als bedrijf niet al kunt kijken naar leuke sinterklaasgeschenken of kersattentie personeel. Het is een belangrijk moment om het personeel te bedanken voor een jaar hard werken en te laten zien hoe dankbaar je bent. Daarnaast is het natuurlijk niet alleen als directeur of baas belangrijk om bedankt te zeggen, maar ook collega’s onderling kunnen elkaar een klein cadeautje geven als waardering voor de samenwerking. In deze blog leuke ideeën voor geschenken in de Decembermaand. 

De traditionele kerstpakketten

Natuurlijk beginnen we dit rijtje met de welbekende kerstpakketten, gevuld met verscheidene producten. Van verschillende soorten kaas, tot een pakket gevuld met technische snufjes. Het ideale aan een kerstpakket is dat het kan worden aangepast aan de wensen van ieder bedrijf. Zo ziet een kerstpakket van een kapsalon er anders uit dan van een softwarebedrijf of restaurant. 

Wijnpakket

Voor alle borrelaars onder ons is dit een perfect geschenk om te geven, maar ook om te krijgen. Met een mand, doos of andere originele verpakking gevuld met de lekkerste rode, witte en rosé wijnen kan je haast nooit fout zitten. Een bedrijf met voornamelijk mannen? Ga dan voor een origineel bierpakket, gevuld met de lekkerste (internationale) bieren. Maakt het pakket extra leuk door er nootjes, blokjes kaas of andere lekkernijen toe te voegen. Zo zorg je ervoor dat het personeel de feestelijke decembermaand heerlijk borrelend met de familie doorkomt. 

Cadeaubon

Laat je het cadeau liever aan het personeel zelf over? Dan is er de optie voor verschillende soorten cadeaubonnen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een diner bon voor een heerlijk avondje uiteten, een hotelbon wanneer je het personeel een gezellig nachtje weg wenst gedurende de kerstvakantie, of een universelere VVV-bon te besteden in duizenden winkels en webwinkels. 

Het goede doel 

Een interessant en creatief idee zag ik afgelopen December voorbijkomen. Het desbetreffende bedrijf gaf het personeel de kans om een bepaald bedrag te doneren aan een, door hen zelf gekozen, goed doel. Zo voorkom je een pakket of ander geschenk te geven die misschien niet gebruikt gaat worden en gaat het budget naar een doel waar het gericht wordt ingezet voor het verbeteren van de wereld. 

De Decembermaand is nog een aantal maanden verwijderd, maar je kunt nooit te vroeg beginnen met na te denken over een creatief geschenk. Zorg ervoor dat de, al drukke, decembermaand niet nog drukker en bereid de sinterklaasgeschenken of kerstattenties nu alvast voor.

Geef een reactie