Niet naar buiten? Dan maar thuis!

Op dit moment is het leven een beetje anders dan we gewend zijn. Er zijn maatregelen waar we ons aan moeten houden voor onze veiligheid en die van anderen. Kortom, we zijn veel thuis. Maar je wilt natuurlijk niet van alles missen. Dat betekent dat je je favoriete uitjes naar huis moet halen. Hoe je dat kan doen, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Kook de sterren van de hemel

Een etentje zit er misschien niet in maar dat betekent niet dat je thuis aan een saaie prak hoeft te zitten. Maak bijvoorbeeld een lijstje met recepten om uit te proberen en kies iedere avond één recept. Het hoeft niet meteen te lukken. Het is namelijk niet alleen praktisch maar ook leuk. En ik denk niet dat iemand het in huis een probleem vindt als je extra veel lekkers maakt.

Tijd voor vergeten dingen

We hebben allemaal taken die we naar achteren blijven verschuiven. ‘Dat komt later wel’ zeggen we dan. Nu kan je er niet meer omheen. Dat onkruid moet nu toch echt uit de tuin en die plinten moeten geverfd. Het voelt ook goed om daar eindelijk mee te beginnen (en vooral mee klaar te zijn). Het geeft vooral een opgeruimd gevoel en een gevoel van voldoening. Daarnaast zorgt het ook voor meer ruimte en rust in je hoofd.

Filmavondje met de familie

Nu iedereen toch thuis is, kan er eindelijk weer tijd met de familie worden doorgebracht. Als we allemaal afspraken en drukke agenda’s hebben, glipt tijd om met elkaar te verbinden er vaak doorheen. Nu zijn we thuis en is het tijd voor een filmavond aangezien de bioscoop er niet in zit. Gooi de matrassen op de grond. Zorg voor drankjes en meer dan genoeg popcorn en stem voor een film. Je kan met een displayport kabel de computer of televisie aansluiten op de boxen en/of een beamer. Dan begint het toch echt op een uitje te lijken, vind je niet?

Lekker in beweging

Als je niet naar buiten kan of wil om te sporten, kan je dat ook prima thuis doen. En dat is belangrijk ook want sporten is goed voor onze gezondheid. Thuis kan je allerlei oefeningen doen. Op het internet staan tal van workouts waar je helemaal geen materiaal voor nodig hebt. Wil je wel naar buiten maar niet naar de sportschool? Nu is de tijd voor een rondje hardlopen! Dan begin je daarna fris aan je dag.

Geef een reactie