Nederland, het land van fietsen!

Waar sommige buitenlanders naar nederland kijken als een land met veel kaas en klompen, is er nog iets veel groters, fietsen! Nederland staat bekend om het land dat het meeste fietst, en het land met de meeste fietsen per inwoner. Nederland telt ongeveer 17 miljoen inwoners. Het aantal fietsen in Nederland staat op 22,5 miljoen fietsen. Grofweg gezegd beschikken we over 1,3 fiets per persoon. Maar wat kunnen we er dan allemaal mee?

De voordelen van fietsen

Wat kun je nu allemaal met fietsen? Het klinkt misschien heel simpel, en dat is het juist ook! De fiets is zoveel simpeler dan andere vervoersmiddelen. Omdat je al rijdend van A naar B kunt komen, zonder dat je bijvoorbeeld uitstapt bij een halte waarna je nog een stuk moet lopen. De drie grootste voordelen hebben we even op een rijtje gezet:

1 – Een fiets is goedkoop. Je kunt goedkope fietsen aanschaffen, zonder dat je hier verder nog veel kosten aan kwijt bent. Je hoeft geen kaartje voor de bus te kopen, het onderhoud is relatief goedkoop en je hoeft geen benzine te betalen!

2 – Je bent sneller. In een stad is de fiets een ideaal vervoersmiddel. Echter ben je in de stad ook een stuk sneller met de fiets, dan dat je met de auto gaat!

3 – Je bent gezond bezig! Met fietsen ben je in beweging en dus goed bezig! Naast dat je sneller vervoer hebt en bezuinigd op kosten, houd je ook je conditie op peil!

Schaf een goedkope fiets aan voor in de stad!

Nu is het aantal fietsen per inwoner gemiddeld genomen over ons gehele land. In grotere steden staan er veel meer fietsen dan bijvoorbeeld een klein dorp. Echter is wel te zien dat er in de stad vooral goedkope fietsen te vinden zijn. Omdat er zoveel fietsen zijn in een stad als Amsterdam, is de kans een stuk groter dat je je fiets kwijt raakt. Bovendien beschikt Amsterdam of andere steen over een vergroot risico van gestolen fietsen. Het is daarom verstandiger om een goedkope fiets aan te schaffen.

 

Goedkope fietsen zullen minder snel worden gestolen, kun je op laten vallen door ze te een speciale kleur te geven, en zijn nog eens zeer gemakkelijk in een grote stad.

Kies voor de beste fiets die bij je past!

Met een ruim aanbod aan fietsen in nederland, is het verstandig om eens goed te kijken wat nu bij je past. Wanneer je lange afstanden moet fietsen, bijvoorbeeld van dorp naar dorp, is een goede fiets van belang. Zo zou je kunnen kiezen voor een e-bike, een sportfiets, of een fiets die geschikt is voor langere afstanden. Wanneer je een fiets vooral gebruikt in een stad, of alleen voor kleine afstanden, is een stadsfiets ideaal. Stadsfietsen zijn bovendien de fietsen die je voor de scherpste prijzen kunt krijgen. Zo zijn er vele tweedehands stadsfietsen, die je ideaal kunt stallen op een plek in een drukke stad!

 

Geef een reactie