De melkfabriek

Ik woon samen met mijn vrouw in een dorp genaamd Ermelo. Het is een rustig dorp met een kenmerkende laag kalmte over zich heen. De bewoners werken hard, maar in het sociale leven is dit vaak niet terug te zien. Je kan hier op twee manieren naar kijken. Mensen schamen zich voor hun werkproblemen en willen laten blijken dat ze het alleen maar goed hebben, of ze willen anderen niet met hun problemen bezwaren. Hoe je er ook naar kijkt, ik ben heel erg blij dat ik hier woon. De rust en kalmte is iets dat ik van vroeger niet gewend ben. Als kleine jongen woonde ik in Den Haag. Mijn vader had zijn eigen autobedrijf en mijn moeder maakte schoon bij mensen thuis. Ik praatte veel met mijn vader over het hebben van een eigen bedrijf. Hij vertelde wat hij als voordelen, en nadelen, ziet in het hebben van een eigen bedrijf ten opzichte van loondienst.

Melkfabriek

Mijn vader had altijd veel connecties. Soms vroeg ik me af hoe hij hier aan kwam. Via een connectie kwam ik terecht in een melkfabriek. Ik wilde het liefst niet in loondienst, maar deze wens had me al jaren van werkeloosheid gekost. Deze melkfabriek stond vlakbij Ermelo. Op het moment van indiensttreding was ik twintig jaar. Ik was de drukte van de stad zat en besloot om een huurwoning te zoeken in Ermelo. In het begin van mijn loopbaan kon ik het al snel goed vinden met de eigenaar van de fabriek. In tegenstelling tot deze goede relatie liep mijn band met de directeur wat minder gesmeerd. De fabriek had last van achterstallig onderhoud, maar de directeur wilde dit niet toegeven. Ik was vertegenwoordiger van de werknemers, en ging dus vaak fel met hem in gesprek.

Overname

Na vijf jaar, in overleg met de eigenaar, nam ik de functie van directeur over. Ik wilde heel graag laten zien hoe veel de fabriek voor mij betekende, om deze later over te kunnen nemen. ik begon met het renoveren van de pauze ruimte, en het kopen van betere basisbehoeften. Vers fruit en reguliere schoonmaak, dat soort dingen. De productielijn kon ook zeker een beurt gebruiken. Via ancotech kocht ik een automatisch smeersysteem voor de band die vaak vast liep. Dit verbeterde op de lange termijn de productie. Na maanden hard werken was de fabriek weer zo goed als nieuw en was ik voorwaardig directeur. Als kind had ik nooit gedacht dat ik in deze branche mijn roeping zou vinden.

Geef een antwoord