B2B Online Marketing: Boost je bedrijf met een technische SEO audit

Waarom een technische SEO audit belangrijk is voor je B2B bedrijf

Een technische SEO audit is essentieel voor elk B2B bedrijf dat online succes wil behalen. Het zorgt ervoor dat je website optimaal presteert en helpt je om beter te scoren in zoekmachines zoals Google. Met een goed geoptimaliseerde website trek je meer bezoekers aan en vergroot je de kans op het genereren van leads en het sluiten van deals.

De voordelen van technische SEO voor je online zichtbaarheid

Technische SEO draagt bij aan een betere online zichtbaarheid door je website gebruiksvriendelijker, sneller en beter vindbaar te maken. Enkele voordelen van technische SEO zijn:

 • Verbeterde laadtijd van je website, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring en hogere conversieratio
 • Optimale indexering van je webpagina’s in zoekmachines, waardoor je hoger in de zoekresultaten verschijnt
 • Minder fouten op je website, zoals kapotte links of ontbrekende afbeeldingen, wat een negatieve invloed kan hebben op je positie in zoekmachines
 • Betere mobiele bruikbaarheid, aangezien steeds meer mensen via hun smartphone zoeken

Hoe een technische SEO audit uit te voeren

Een technische SEO audit is een grondige evaluatie van je website om te bepalen hoe goed deze presteert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Bij b2b online marketing bij Blauwe Monsters, technische seo audit uitvoeren is een belangrijk onderdeel van hun strategie. Hier zijn enkele stappen om een succesvolle SEO audit uit te voeren:

Stappenplan voor een succesvolle SEO audit

 1. Bepaal je doelen: Voordat je begint met de audit, is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van je positie in zoekmachines, het verhogen van het aantal bezoekers of het genereren van meer leads zijn.
 2. Analyseer je website: Gebruik tools zoals Google Analytics, Google Search Console en Screaming Frog om data te verzamelen over je website. Denk aan informatie over laadtijd, mobiele bruikbaarheid, indexering en meer.
 3. Identificeer problemen en verbeterpunten: Op basis van de verzamelde data kun je bepalen welke aspecten van je website verbeterd moeten worden om beter te presteren in zoekmachines.
 4. Maak een actieplan: Stel een strategie op om de geïdentificeerde problemen aan te pakken en je website te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld het aanpassen van de site-architectuur, het verbeteren van de laadtijd of het oplossen van fouten zijn.
 5. Implementeer en monitor de veranderingen: Voer de voorgestelde verbeteringen door en monitor de resultaten. Zo kun je zien of je aanpassingen het gewenste effect hebben en eventueel verdere optimalisaties doorvoeren.

Gebruik de resultaten van je SEO audit om je bedrijf te laten groeien

De resultaten van je technische SEO audit bieden waardevolle inzichten in de prestaties van je website en helpen je om gerichte verbeteringen door te voeren. Door deze verbeteringen te implementeren, kun je je online zichtbaarheid vergroten en meer potentiële klanten aantrekken.

Actiepunten en strategieën voor verbetering

Op basis van de resultaten van je SEO audit kun je actiepunten en strategieën opstellen om je website te optimaliseren. Enkele voorbeelden zijn:

 • Verbeter de laadtijd van je website door afbeeldingen te comprimeren, onnodige plug-ins te verwijderen en browsercaching toe te passen
 • Optimaliseer de sitestructuur en interne linkbuilding om het voor zoekmachines eenvoudiger te maken om je webpagina’s te indexeren
 • Verbeter de mobiele bruikbaarheid door een responsive design toe te passen en ervoor te zorgen dat alle elementen goed werken op mobiele apparaten
 • Los eventuele fouten op, zoals kapotte links, ontbrekende afbeeldingen of foutieve redirects

Door deze actiepunten en strategieën te implementeren, zorg je ervoor dat je website beter presteert in zoekmachines en vergroot je de kans op succes in de online B2B-markt.

Geef een reactie