5 tips voor een perfecte zondag

De rustige tijden van de covidperiode liggen ondertussen al lang achter ons. Ons sociaal leven draait weer op volle toeren en ook op professioneel vlak is de achterstand al lang bijgebeend. Staat jouw agenda dus ook weer helemaal volgepland? Vergeet niet om ook af en toe wat me-time te booken in je agenda. En plan eens een perfecte zondag in!  

Op het gemak

Het belangrijkste principe van een lazy Sunday is dat je alles op het gemak kan doen. Dat begint al in je bed. Neem lekker lang de tijd om wat te snoozen  en rustig te ontwaken. Weg met die wekker! En pas als je de geur van koffie ruikt, dan weet je dat het tijd is om op te staan. Hopelijk heeft je lief op voorhand genoeg koffie online besteld, zodat jullie er zeker genoeg in huis hebben. Een lekker ontbijtje smaakt nóg beter met een heerlijke koffie.  

Sporty spice

Zaterdag staat meestal in teken van praktische en nuttige dingen. Op zondag hoef je dan (hopelijk) de was en de plas niet meer te doen. Het is dus het ideale moment om te gaan sporten: of het nu een rondje joggen is, een ritje met de koersfiets of een fikse wandeling: het zal je sowieso deugd doen. 

Lekker smullen 

Na de inspanning komt de beloning: een lekkere en uitgebreide maaltijd. Tijd voor frietjes? Of misschien net het ideale moment om eens dat nieuwe receptje uit te proberen. Liever zo weinig mogelijk werk? Dan kan je een heerlijke kaasschotel met lekker brood en een goed glas wijn op tafel toveren. Je kan dat gemakkelijk zelf samenstellen of afhalen bij de lokale kaaswinkel.  En niets beter dan de maaltijd afsluiten met een straffe espresso koffie

In de zetel

Na de actieve voormiddag en de uitgebreide maaltijd kan een goed dutje in de zetel écht zalig zijn. Het is het ideale moment om het tekort aan slaap van de afgelopen week in te halen. Geen fan van middagdutjes? Dan kan je wat op het gemak naar een van de voorjaarskoersen kijken. En wie weet dommel je toch even in. Wie liever geen tv kijkt, kan natuurlijk ook een goed boek vastpakken. 

Apero

Op zondag moet niets, maar mag alles. Als je na je dutje nog zin hebt in een beetje frisse lucht, kan je nog tot het bos of het park in je buurt wandelen. Wie daar geen nood aan heeft, kan al op tijd aan de avond beginnen. Wat denk je van een gezelschapsspelletje of een lekkere apero? En na zo’n lazy Sunday  ben je weer helemaal opgeladen voor de nieuwe werkweek! 

Geef een antwoord