3 voordelen van groene grootzakelijke energie

Het voordeel van het regelen van je eigen energie grootzakelijk is dat je precies kunt kiezen voor het energiepakket dat jij wilt. Daarom regelen ondernemers steeds vaker hun eigen zakelijke energie in plaats van dit over te laten aan een medewerker of een extern bedrijf. Het is vandaag de dag namelijk heel eenvoudig om een scherp energiecontract te scoren. Hierbij kiest een groot deel meer dan enkele jaren geleden voor groene energie in plaats van voor grijze stroom. Heb je ook interesse in groene grootzakelijke energie maar twijfel je nog een beetje om over te stappen? Misschien helpen de drie voordelen van groene zakelijke energie in dit artikel je om de stap daadwerkelijk te zetten. Groene energie is namelijk altijd een goed idee.

Help mee aan een betere wereld met groene energie

Een van de grootste redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen voor groene stroom is omdat ze duurzamer willen werken. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers om energiebesparende maatregelen te nemen. Op die manier willen ze samen zorgen voor een energieneutraal land om bij te dragen aan een beter milieu. Het afnemen van groene energie is namelijk een duurzame keuze: bij de productie van dergelijke verantwoorde stroom komt er veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat het milieu aantast. Daarnaast wordt grijze stroom gehaald uit fossiele brandstoffen die op een dag op kunnen zijn. Denk aan steenkool en aardolie. Groene energie wordt daarentegen uit natuurlijke bronnen gehaald die onuitputtelijk zijn. Denk aan de zon, het water en de wind. Kortom: groene stroom is daadwerkelijk beter voor de wereld.

Groene stroom is een goed visitekaartje voor je bedrijf

Wat ook mooi meegenomen is bij groene energie is dat het voor je bedrijf kan betekenen dat je meer klanten kunt scoren. Hoe dat kan? Heel simpel: in de moderne samenleving vinden consumenten het meer en meer belangrijk worden dat bedrijven duurzaam werken. Zijn zij van plan om een bepaald product te kopen of een dienst af te nemen, dan zullen de meesten dat eerder doen bij een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan bij een bedrijf dat hier niets aan doet. Iedere groene stap is hierbij al mooi meegenomen, dus ook de overstap op groene grootzakelijke energie. Natuurlijk helpt het altijd wanneer je nog net iets verder gaat in duurzaamheid. Misschien moet je eens denken aan de overstap op zakelijke zonnepanelen om helemaal groen bezig te zijn. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf.

Altijd een goede deal scoren met groene zakelijke energie

Tot slot kun je altijd besparen op je groene grootzakelijke energiecontract. Net als bij grijze energie kun je namelijk gewoon een zakelijke energievergelijker gebruiken om op die manier een interessante deal te scoren. Zo’n vergelijker zoekt voor jou direct de beste aanbiedingen voor je energieverbruik. Evenals bij grijze energieleveranciers willen groene energiebedrijven nieuwe klanten trekken, dus je zult zien dat er ook hier aardig wat scherpe tarieven langs zullen komen. Tel daar ook nog eens bij op dat de Nederlandse overheid diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar heeft gesteld voor bedrijven die energiebesparende maatregelen ondernemen. Dat betekent dat het afnemen van groene energie helemaal niet zo duur is als je misschien altijd dacht! Door de jaren heen is er flink wat veranderd en zijn er meer groene energiebedrijven bijgekomen. Daardoor kun je als ondernemer nu profiteren van aantrekkelijke prijzen voor verantwoorde energie.

Geef een reactie