3 tips om je website hoger te laten scoren in Google

Hoger scoren in Google: dat willen we allemaal wel. Helaas is het voor de meeste mensen erg lastig hun website beter gevonden te laten worden. De zoekmachines maken gebruik van een algoritme, met veel knoppen om aan te draaien. Gelukkig zijn er een paar tips waar je zelf mee aan de slag kan. Dit zijn drie belangrijke tips om je website hoger te laten scoren in Google.

Ga aan de slag met linkbuilding

Linkbuilding is het actief vergaren van relevante links van andere websites naar jouw website. Dat werkt zo: Google krijgt een zoekopdracht van een gebruiker. Dan gaat de zoekmachine op zoek naar pagina’s die meer informatie bieden over het gezochte onderwerp. Degene die zoekt moet natuurlijk op de meest waardevolle pagina uitkomen.

Daarom kijkt Google ook naar hoeveel andere pagina’s naar de pagina met informatie linken. Want hoe meer relevante websites naar je toe linken, des te meer autoriteit je krijgt. Zoekmachines hebben een duidelijke voorkeur voor websites die vaak door branchegenoten worden gelinkt.

Maak duidelijke landingspagina’s

Zonder een duidelijke landingspagina gebeurt er helemaal niets. Een landingspagina is een pagina waar de bezoeker op terechtkomt als deze op een specifieke term zoekt. Op de landingspagina hoort ijzersterke content en een duidelijke vervolgactie te staan. Je linkt vanaf deze plaats door naar relevante producten of pagina’s. Zie het als je online showroom.

Misschien heb je nog geen idee hoe je deze pagina wilt invullen. In dat geval is het een goed idee te beginnen met zoekwoordenonderzoek. Hier zijn verschillende tools voor. Richt je niet alleen op korte zoekwoorden, maar ook op langere zoekwoorden. Langere zoekwoorden hebben vaak minder concurrentie en dan kom je al sneller hoger te staan in Google. Klinkt het als abracadabra? Dan is het een goed idee een bureau voor seo optimalisatie Amsterdam in de arm te nemen.

Content is king

Unieke content is heel belangrijk voor je website. Daarvoor kun je het best een professionele tekstschrijver inhuren. Een goede tekstschrijver schrijft unieke teksten, met aandacht voor de lezer en met aandacht voor Google. Kopieer geen content van andere websites. Google kan heel goed uitvinden waar de originele tekst vandaan komt, en dan riskeer je een straf. In zo’n geval zet Google je juist lager in de zoekresultaten.

Werk aan content die past bij je business. Een autobedrijf of garage kan bijvoorbeeld meer uitleg geven over hoe ze auto’s uitdeuken, een lijstje maken van de meest begeerde auto’s en occasions aanprijzen. Zoals je ziet zijn er ideeën te over, gebruik ze in je voordeel.

Geef een reactie