Zo zorg je voor een veilig gevoel tijdens de wintermaanden

Het kan best nog even koud blijven; doordat het tijdens de winter snel donker wordt kunnen deze maanden zorgen voor een gevoel van onveiligheid. Met deze tips bieden we je wat inspiratie om onbezorgd de winter door te komen in een goed beschermde woning. Bijvoorbeeld door eens te kijken naar een alarmsysteem, of door het plaatsen van extra verlichting in en rond het huis.

Een veilig gevoel

De modernste manier om je thuis veilig te kunnen voelen is door gebruik te maken digitale hulpmiddelen die dit extra gemakkelijk maken. Het plaatsen van een alarmsysteem in huis is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. Je kunt je woning in een handomdraai beveiligen door middel van videocamera’s, bewegingssensoren en een alarmsignaal. Hiermee weet je zeker dat ongewenste indringers direct gedetecteerd en afgeschrikt worden, ook wanneer je zelf niet thuis bent.

Alles goed op slot

Los van een alarmsysteem waarmee indringers snel worden waargenomen is er ook een ouderwetse oplossing die nog steeds goed werkt: sterke sloten plaatsen. Met stevig hang-en-sluitwerk zorg je ervoor dat je huis zo goed beveiligd is dat er niemand naar binnen kan komen. Kijk eens naar je huidige sloten. Zijn ze verouderd? Vervang ze dan door nieuwe cilindersloten of voeg een tweetal extra pensloten toe. Ook belangrijk is het om vervolgens echt gebruik te maken van je sloten. Doe alles dus goed op slot wanneer je het huis verlaat.

Creëer extra zichtbaarheid

Inbrekers zijn net nachtdieren. Ze slaan het liefst in het donker toe, bij huizen waar niemand thuis lijkt te zijn. Op die manier kunnen ze ongezien hun gang gaan en een woning plunderen. Als je huis slecht verlicht is loop je risico dat je doelwit wordt van inbrekers. Daarom is het slim om altijd een lichtbron aan te hebben in huis, zodat de woning van buitenaf een bewoonde indruk geeft. Tijdens de donkere wintermaanden is het ook handig om extra sfeerverlichting te plaatsen, zoals lichtsnoeren of verlichtte kerstdecoratie. Op die manier creëer je niet alleen meer zichtbaarheid, het is ook nog eens extra sfeervol!

 

Vergeet ook de tuin en de buitenzijde van de woning niet. Hier kun je gemakkelijk extra verlichting aanbrengen door lampen met een bewegingssensor te plaatsen, bijvoorbeeld bij de voordeur of de schuur. Dankzij de bewegingssensor gaat er direct een felle lamp branden zodra er iemand in de buurt komt, wat ongewenste gasten mooi af zal schrikken.

Geef een antwoord