Genieten langs de kust of toch maar citytrippen?

2020 is het jaar van de ‘Staycation’. In plaats van op vakantie te gaan naar het buitenland kiezen veel Nederlanders er (niet geheel) vrijwillig voor om in eigen land maar op vakantie te gaan. De reden hiervoor? Dat heeft uiteraard alles te maken met het Coronavirus. Toch hoeft vakantie in eigenlijk land helemaal niet saai te zijn. Sterker nog, waarschijnlijk zijn er een tal van plekken waar jij nog nooit bent geweest. In dit blog daarom een aantal leuke tips voor een super vakantie in eigen land.

Genieten langs de kust

We zijn in Nederland gezegend met een mooi stukje kust. Van de waddeneilanden tot aan zeeland, strand en zee hebben we meer dan genoeg. Toch zijn er waarschijnlijk een tal van plekken langs de kust waar jij nog niet bent geweest. Zonde natuurlijk want genieten langs de kust met deze zomerse temperaturen is helemaal zo gek nog niet. Prachtige plaatsen zijn bijvoorbeeld Texel, Egmond aan Zee, Zandvoort, Scheveningen en Renesse. Je kan hier heerlijk overnachten zoals in een strandhuisje op Zandvoort maar ook aan de kust van Scheveningen in een hotel. Een vakantie aan de kust is zo gek nog niet. Dus boek snel voor een nachtje of weekendje weg of zelfs voor een hele week.

Citytrippen

Ook voor een leuke citytrip hoef jij het land niet meer uit. Nederland heeft namelijk genoeg grote steden waar je een ontzettend leuke tijd gaat hebben. Iedere stad heeft namelijk zo zijn eigen uitstraling en sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rotterdam aan de maas. Deze stad biedt voldoende uitgaansgelegenheden, mooie architectuur en culturele evenementen. Ook voor een lekker hapje eten ben je hier aan het goede adres in de foodhallen. Maar uiteraard is Rotterdam niet de enige stad voor een citytrip. Ook in Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Breda, Den Haag en Tilburg kan je genieten van al het moois wat Nederland ons te bieden heeft.

Glamping in de bossen

Ben je juist meer op zoek naar rust, ruimte en natuur? Dan ook Nederland ook genoeg mooie plekjes waar jij volop kan genieten. We kennen natuurlijk allemaal wel de Veluwe maar ook bij de Utrechtse heuvelrug of in de achterhoek zijn er tal van plekken waar jij volop kan genieten. Van hotels tot kamperen tot aan glamping. Voor iedere vakantieganger is hier wel het juiste onderkomen waar je een nachtje, een weekend of een weekje helemaal tot rust kan komen.

Maar nu de grote vraag natuurlijk, voor welke ‘Staycation’ kies jij?

Geef een reactie