Jouw kind als toekomstig profvoetballer

Als ouders willen we graag het beste voor onze kinderen. We zorgen er altijd voor dat ze in een gespreid bedje terecht komen en steunen ze in alles wat ze doen. Toch kunnen we ook het hoogst haalbare van onze kinderen eisen. Kijk maar eens naar al die voetbalvaders en voetbalmoeders die schreeuwend en brullend langs het veld staan om hun kind net dat laatste zetje te geven. Voor veel kinderen is dit eerder een last dan dat ze er profijt van ondervinden, maar wil je nou dat jouw kind een toekomstige ster van een internationale topclub wordt? Ga dan niet brullen langs de lijn, maar bereid je kind op de juiste manier voor. Ben je benieuwd wat je kunt doen zonder dat je jouw kind al te veel pusht? Lees dan snel mijn blog en ik vertel je er graag meer over. 

Plezier is het belangrijkste

Regel één voor kinderen is plezier in het spelletje hebben. Heeft jouw kind absoluut geen interesse in voetbal? Dan lijkt het mij een heel onverstandige keuze om jouw kind te pushen naar een toekomstig profvoetballer. Heeft jouw kind wel enorm veel plezier in het spelletje? Dan is de eerste stap al gezet. Je kunt natuurlijk wel een beetje helpen door jouw kind op jonge leeftijd kennis te laten maken met de bal. Op speelse wijze in de achtertuin laat je hem of haar het eerste balletje trappen. Zelf heb ik thuis daarom ook een klein stukje kunstgras in mijn tuin laten leggen. Het beste kunstgras kopen kun je op kunstgrasnet, zij halen het uit de hoofstad van kunstgras genemuiden. De eerste balletjes worden hier getrapt en je maakt vooral duidelijk dat plezier het belangrijkste onderdeel van het voetballen is.

Omgaan met verliezen

Vaak wordt gezegd dat de slechtse verliezers de beste voetballers zijn. De wil om niet te verliezen is vaak zo hoog dat dit tenkoste kan gaan van het plezier. Ook zullen voetbalkwaliteiten onder frustratie gaan leiden. Belangrijk is dat je jouw kind leert om, om te gaan met verliezen. Voetbal valt en staat met respect en ook al kan je de tegenstander later niet uitstaan of heb je een akkefietje tijdens de wedstrijd gehad. Na de wedstrijd is dat allemaal vergeten, je geeft de tegenstander een hand en feliciteert hem met de overwinning. Ook respect voor de scheidsrechter is enorm belangrijk, maar dit komt op latere leeftijd wel. Voor nu veel plezier hebben en laat ze lekker wennen aan de bal op het kunstgras in je achtertuin!

Geef een antwoord