De allergaafste modetrends van 2019

Het is bijna 2020 (nog maar een paar daagjes) en ik vind het een goed moment om nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar. En dan specifiek de modetrends! De gaafste kleding, accessoires en verrassende comebacks die in 2019 in de winkels hingen, en waar we met z’n allen volop van hebben genoten (en nog steeds genieten). Ik ben ook benieuwd welke trends het zullen overleven in 2020. Laten we een kijkje nemen!

Athleisure

Samengesteld uit de woorden athletics en leisure, deze kledingstijl is de perfecte mix tussen vrijetijdskleding en sportieve kleding. Het combineert trainingspakken, sportbeha’s en andere makkelijk zittende kleding, met materialen van vrijetijdskleding en alledaagse dingen. Sommige mensen vinden het prachtig, andere mensen vinden het verschrikkelijk, maar je kan niet ontkennen dat het er is.

Jumpsuits

Dit is een persoonlijke favoriet van mij, en eentje die ik in 2019 (en ook al daarvoor) met open armen heb ontvangen. Er zijn een aantal redenen waarom jumpsuits zo populair zijn, en dat ook zullen blijven. Ten eerste zijn ze ontzettend divers. Je hebt hele simpele effen jumpsuits, jumpsuits met wilde prints, maar ook met bijvoorbeeld een cut-out in de rug of een ingebouwde riem om de taille. Je kan het zo gek niet bedenken. Ook zijn ze super makkelijk om aan en uit te doen (mits je zelf bij de rits kan) en je hebt meteen een hele outfit aan, en hoeft alleen nog maar na te denken over schoenen en accessoires. Ook zijn ze vintage-inspired, wat altijd een plus is.

Festivalkleding

Haal het volgende even voor de geest: een typische crowd bij een festival als Lowlands. Hoe zien ze eruit? Wat voor kleding hebben ze aan? Korte broeken? Bloemenkransen? Vestjes met franjes? Deze losse, hippie-achtige kledingstijl is overgewaaid naar buiten het festivalterrein, en neemt nu de modewereld over. Kralenkettingen, glitters op je wangen, harembroeken, interessante combinaties en laagjes zijn allemaal hip. Je kan er ook ontzettend creatief mee zijn, en het zit gegarandeerd lekker.

Typografie

Dit is een trend die er al langer is, maar afgelopen jaar heeft hij écht wind onder zijn vleugels gekregen. Ik heb het over typografie: tekst op kleding en accessoires. Dit kunnen simpele, subtiele teksten zijn, zoals “Loved” of “Girl”, maar ook activistische teksten, zoals “We Should All Be Feminists”. Deze boodschappen, te vinden op bijna alle kleding, accessoires en schoenen als je de juiste merken bekijkt, staan de drager ervan toe om zichzelf uit te drukken op een nog duidelijkere manier. Een goed voorbeeld van zulke kledingitems zijn die van My Brand, waarbij er expressieve woorden en icoontjes worden afgebeeld.

Deze trends zijn allemaal stuk voor stuk leuk en geven ons weer meer opties om onszelf uit te drukken via de kleding en accessoires die we dragen. Dus, trakteer jezelf in 2020 en shop 2019!

Geef een reactie